Back to the beginning: Sydney

By Inez

Zaterdagochtend liep onze wekker af om 5u30, we namen een frisse douche om wat wakker te worden en pakten stilletjes alles in. Bob gaf mij nog een koffietje om wat wakker te worden en bracht ons naar het centrum. We werden om 7u netjes opgepikt aan het busstation van Byron Bay. We waren gelukkig maar met vier om de twaalf uur durende rit richting Sydney te ondergaan. We hadden dus veel plaats. Onze chauffeur was een jong veulentje, maar heel vriendelijk. We stopten na een uurtje rijden om snel te ontbijten en reden verder tot de middag. Een half uurtje pauze en na een snelle hap tussen de middag konden we er alweer tegen. In de namiddag nog een tweetal stops en een McDo hap verder (ai ai!) waren we klaar om de laatste kilometers te trotseren. Ely wisselde zijn plaats af met die van de co-piloot, kwestie van alles goed in het oog te houden haha! Ik vond mijn plekje best goed en luisterde wat naar muziek en bekeek wat Orange Is The New Black. Rond 19u kwamen we aan, reden het hectische centrum van Sydney binnen over de Harbour Bridge. Grappig om deze stad als ‘vertrouwd’ aan te voelen. We moesten nog een bus nemen vanuit het centrum, want onze AirBnB lag nog 10 kilometer verder. Een snelle hap van, alweer, McDo om het wachten te trotseren (niet goed, I know!). Aangekomen in Canterbury zochten we snel ons bed op. We keken nog even iets op de laptop, maar onze ogen vielen sneller toe dan verwacht. Gek toch dat je van lang reizen en stilzitten zo moe kan worden?!

We sliepen heerlijk uit en een douche deed deugd. We namen de bus richting het centrum. Op zondag betaal je in Sydney voor een hele dag openbaar vervoer maar 2,50 dollar. Goed meegenomen dus! We aten een lekker ontbijt (of beter gezegd lunch) en zochten de winkelstraten op. Ely zijn bril was kapot gegaan dus we zochten eerst naar een opticien. Nadien zochten we de plaatselijke game-winkel uit. Ely miste stiekem het gamen en schafte zich een Nintendo Switch aan. Ik zocht dan weer de H&M en kocht een nieuwe broek en wat extra ondergoed. Van al dat winkelen krijgt een mens al eens dorst, dus we doken de kroeg in. Ik had in Byron Bay een super lekkere cocktail gedronken, Espresso Martini en wilde deze graag nog eens drinken. Ik ben normaal geen fan van cocktails, naar mijn mening vaak veel te zoet en te veel drank door elkaar 🙂 Jammer genoeg was deze vandaag niet beschikbaar. Ely ging opzoek waar ze de beste Espresso Martini’s in Sydney serveerden en kwamen terecht bij ‘Primus hotel’, een poepchic hotel. Mijn cocktail werd geserveerd met een heus spektakel waarbij ze vloeibaar stikstof gebruikten. We voelden ons eventjes geen backpackers meer, hihi. We bestelden nog een lekkere kaasschotel om de leuke dag af te sluiten. De verleiding was groot om hier een kamer te boeken voor een nachtje. Gelukkig hadden we onze paspoorten niet bij dus zat er niks anders op dan de bus terug te nemen richting Canterbury.

Onze laatste volledige dag in Sydney brachten we heel rustig door op onze kamer. Ely testte maar al te graag zijn nieuwe Nintendo uit en ik surfte wat op de laptop en ging op zoek naar nieuwe slaapplekken en auto’s in Melbourne. Voorlopig zonder succes.

Dinsdagochtend moesten we onze vlucht om 9u30 nemen richting Alice Springs. Onze East Coast trip zit er nu volledig op en we zijn klaar voor nieuwe avonturen. We hebben er alvast heel erg van genoten. We zullen een kleine week verblijven in Alice Springs en boekten een 3 daagse tour in groep met kamperen en slapen onder de sterrenhemel. We kijken alvast uit naar deze belevenissen.

X Inez en Ely

2 thoughts on “Back to the beginning: Sydney

 • moekie oktober 16, 2018 at 12:04 pm Reply

  Weer hele toffe dagen en foto’s.
  De avonturen blijven maar komen zoveel te beleven en te vertellen.
  Jullie zijn precies al jaren weg.
  Zoals je snoesje zei veel te lang he noni.
  Nu moeten wij wenen he.hihi

  Geniet er maar goed van .
  En toch vonden jullie het fijn nog eens gewone kost te eten.

  Wij blijven supporteren!!!!

  Veel liefs moekie

 • Michel oktober 17, 2018 at 9:34 am Reply

  Bij het lezen van al die verhalen begin ik zere voeten te krijgen. Maar tof dat de zielen gelijk afgestemd zijn en de reisplanning gladjes verloopt. Toffe avonturen maar begin jullie toch enorm te missen????????
  De padré

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *