Coral Bay

By Ely

Na een gezellige eerste avond in Coral Bay was het tijd voor het serieuzere werk. In Coral Bay kan je snorkelen aan een prachtig rif en nog veel bekender hier zijn de tours met de Whale Sharks en Manta Rays. Whale Sharks zijn grote haaien die enkel plankton eten. Ze kunnen tot wel twintig meter lang worden. De Manta Rays zijn de grootste roggen ter wereld. Een uitgelezen kans om deze dieren in het wild te gaan bezichtigen en er ook mee te zwemmen. We informeerden onszelf bij één van de vele informatiecentra, maar we besloten de boot nog even af te houden. De tours zijn ontzettend duur en momenteel dus ook te duur voor ons budget. We beloofden onszelf wel terug te komen nadat we ergens werk gevonden hadden. Linde boekte voor zichzelf nog een ‘scenic flight’ over Coral Bay. Omdat Coral Bay zo bekend is voor het koraalrif sprongen we meteen in het water om te gaan snorkelen. Linde boekte een ‘Glass Bottom Boat’ zodat ze niet nat hoefde te worden en toch kon genieten van de vissen en het koraal. Inez en ik lieten ons met de stroming rustig meevoeren en genoten van het prachtige koraal. We zagen veel grote en verschillende vissen. Wanneer we een tweede keer gingen snorkelen konden we Linde overtuigen om mee het water in te gaan en namen we ze mee. Na eerst wat aarzelend in het water te snorkelen, begon Linde er ook meer en meer van te genieten. Uiteindelijk hebben een kleine drie uur in het water doorgebracht. We boekten een nacht bij op de camping, namen een douche en werkte onze blog bij in de campkitchen. De keuken hier was modern en had een airco, die toch wel handig van pas kwam tijdens temperaturen van 35 graden. Op de camping leerden we een Belgische familie kennen. Met hun zagen we de zonsondergang aan Coral Bay.

We hadden alledrie zin in iets anders dan weer water en strand. Ook Linde haar tijd begon in te korten en het was leuker dat we haar wat meer variatie konden geven. De outback was warm en uitdagend, maar we gaven het nog eens een tweede kans (na onze eerste mislukte poging tot kamperen in Francois Peron NP). Giralia was een stop richting het bekende Karijini National Park. We hadden geen tijd meer om het het park met Linde te bezoeken, maar om te overnachten op een afgelegen plek in het rode zand van de outback wel. Een ‘home stead’ bood ons een goedkopere kampeerplek aan. Het was hier 48 graden in de schaduw. Wij besloten onze tent op te zetten, maar Linde had het veel te warm en ging voor de kamer met airco. Er was een klein windje dat zeker en vast deugd deed. Door de tientallen vliegen besloten we al snel om ook ons vliegentent op te zetten. Het was niet uit te houden van de warmte en we zochten verkoeling in het zwembad. Wat deed dat deugd! We speelden de hele namiddag gezelschapspelletjes en aten samen aan de tent. De zonsondergang was hier enorm mooi. ’s Nachts koelde het maar af tot 32 graden. Linde genoot van haar kamertje met airco terwijl wij lagen te zweten in onze tent 😀 We zijn alvast trots dat we in eender welke omstandigheden toch steeds kiezen voor onze tent.

De volgende ochtend maakten we samen lekkere banaanpannenkoekjes met pindakaas. We hadden de luxe om alles rustig aan te doen in de voormiddag, want we moesten eens niet om 10u op de camping vertrekken. Eens de zon er door kwam was het ook veel te warm om nog maar iets uit te steken. We reden terug naar Coral Bay voor Linde haar ’scenic flight’. Op onze terugweg werd het steeds bewolkter. Wanneer we aankwamen in Coral Bay was het volledig overtrokken. Al een geluk kon Linde haar vlucht verzetten naar de volgende dag. We hadden een rustige dag op de camping waar we onze was deden, blog bijwerkten, genoten van de rust en vooral even niets deden. De campingkeuken met airco was hier alweer de beste plek voor. Het was morgen Linde haar laatste dag en gingen daarom met zijn drieën nog iets drinken.

x Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

2 thoughts on “Coral Bay

  • Greet mei 1, 2019 at 7:22 am Reply

    Wauw….genieten.. ????????

  • michel mei 2, 2019 at 7:06 pm Reply

    De goesting en de vakantiedrive zit er nog duidelijk in. Toffe foto’s
    Chellie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *