Eerste dagen in Cairns

By Inez

Na een zalige nachtrust namen we ons ontbijt en genoten we van het mooie uitzicht. Jan (zij is de vrouw des huizes, een beetje verwarrend want bij ons in België is het een mannelijke naam) en John (ook niet echt een Chinese naam, ondanks zijn Chinese afkomst) voorzien elke dag een ontbijtmandje waarin we brood, confituur, honing, boter, yoghurt, muesli en fruit vinden.
We zitten hier zowat in het hol van Pluto, maar Jan vertelde ons dat we via een binnenweg aan de bushalte kwamen. Deze binnenweg is een uitgedroogde creek (wat hier een klein riviertje betekent). Wij vermoeden dat het al jaren droog staat, want ondertussen is er gras gegroeid en staan er tientallen bomen. Heel mooi en rustgevend om te wandelen. ’s Nachts kan je hier wel beter niet komen, want er is geen verlichting en we hoorden via de locals dat deze buurt zowat ‘The Bronx’ is. Ik was een beetje achterdochtig om alle blaffende honden te horen en Ely omdat hij dacht een slang tegen te komen. Gelukkig voor ons waren we allebei veilig 😀 .
We vertrokken richting centrum met de bus om de buurt te verkennen en boodschappen te doen in Woolies (dit is ‘Australian slang’ voor Woolworths). Tijdens onze busrit kwamen tot de vaststelling dat alles hier een Amerikaanse uitstraling heeft, ondanks dat Australië vroeger behoorde tot Engeland. We waanden ons in ‘beverly hills 90210’ met al die kasten van villa’s.

Aangekomen in het centrum wandelden we onder bomen die vol zaten met vleermuizen. Blijkbaar staat Cairns hiervoor bekend. Ze proberen deze plaag uit te roeien, omdat ze vinden dat deze beesten te veel lawaai maken en de hele straat vol poepen 😀 Wij vonden ze vooral leuk om te bewonderen!
Onze magen protesteerden alweer dus zochten we een plek om te lunchen. Een gezellige plek genaamd ‘Courtyard’. We moesten meteen aan Jonas denken en onze laatste gezellige lunch met de familie Briand bij de ‘Backyard’ in Antwerpen.
Ely ging eten bestellen aan de bar en kwam al snel aan de praat met de sympathieke barman. Hij gaf ons tips om uitstapjes te maken.
In Australië is het de gewoonte om je bestelling steeds aan de bar te plaatsen. Een gat in de markt hier als je een restaurant opent met service aan tafel. (Eveline en Jonas, dat is nog geen slecht gedacht 😉 )

We wandelden over de dijk richting de zee, maar zagen enkel een modderig strand en geen golven. Dat modderig strand hebben ze te danken aan de vele moerassige gebieden hier in omstreken, alsook de weinige getijden. We troffen wel een lagoon aan (lees: het plaatselijk openluchtzwembad waar een camion wit zand is aan toegevoegd). Hier rondwandelen gaf ons meer het gevoel op vakantie te zijn aan de Spaanse Costa’s dan ‘Down Under’. Daar moet je dan 34u en 17 000 kilometer voor onderweg zijn geweest.

We besloten de reisbureaus een bezoekje te brengen, want de Great Barrier Reef staat absoluut bovenaan onze ‘bucketlist’. We werden bij de eerste stop méér dan een uur opgehouden. Een drukke Engelsman bleef maar razen. Mijn aandacht was allang weg en Ely werd gelukkig wat kordater en wimpelde hem op de duur af. Ely kan goed onderhandelen en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van.
Hopelijk brengt reisbureau nr. 2 meer geluk. We hadden eerlijk gezegd geen zin in nog meer praatjes, maar we moeten er iets voor over hebben zeker?! We boekten ons een trip naar de Great Barrier Reef en Daintree National Parc. Waar we dankzij de onderhandelingstechnieken van Ely toch nog een mooie korting konden fiksen.
We waren echt wel klaar in Cairns City en wilden gewoon wat chillen aan het zwembad, maar een stop bij Woolworths was wel nog essentieel.
Terug aangekomen aan de AirBnb was het ver donker, maakten we een omeletje en planden we onze verdere reis.

We boekten eerder onze hop on/hop off tickets, maar verder stond er nog niets op onze planning. Een uurtje later hadden we onze eerste trein naar Magnetic Island geboekt en ook onze hostel middenin een Koala reservaat. Veelbelovend alvast!

Moe maar voldoen kropen we in ons bed. Klaar voor onze trip naar de Great Barrier Reef.

X Inez en Ely

4 thoughts on “Eerste dagen in Cairns

 • Dana september 5, 2018 at 12:10 pm Reply

  Heeey, ikke weer ♥️ (Ik vind het gemakkelijker om zo per keer tips te geven, want dan is het wat specifieker) maar nemen jullie geen boot naar Magnetic? En als ik mij niet vergis, gaan jullie in hetzelfde “hostel” verblijven als ik daar. Het is zeer aangeraden om daar voor een dagje (4 of 5u is meer dan genoeg peins ik) een 4×4 te huren, dat zijn leuke kleine jeapkes met open dak. En dan een tripje naar de top te doen, er is maar 1 lange weg naar daar, niet moeilijk. En dan kunnen jullie naar het mooie strand gaan en daar wat chillen. Enkele honderd meter van het slaapplaats is het “centrum” je kan er lekker lunchen en margaritas drinken. Op het verblijf is het heel fijn om daar de tour te doen en een foto met een koala die je vast mag houden te nemen (uiteraard tegen een betaling). Je kan daar ook die vogeltjes eten geven en ze gaan dan op u zitten en pikken vrij hard ???? en ook allerlei andere beestjes vasthouden en ondertussen een lunchke te doen. Snachts kan je possums er zien en ze aaien, ze zijn mega zacht! Overdag, uur of 15:30-16:00 moet je richting het park gaan, dat is ongeveer een goei half uur wandelen naar links als je hostel buitengaat. Daar tegen de schemering worden de wilde koala’s wakker en kan je ze in de bomen zien, moeilijk om te vinden, maar andere wandelaars leggen stokken op de weg om zo een pijl richting de boom te maken. Super tof en de wandeling naar de top is zeker de moeite waard want het uitzicht is fenomenaal! Het duurt toch wel een goei 45min denk ik, ds vertrek op tijd om niet in pikkedonker terug te moeten.
  als jullie in Cairns zijn moet je ook eens horen om naar Kuranda te gaan en dan kan je een trein terug richting Cairns centrum te nemen, ook zeer leuk, want het is een hele oude trein en da is dan een Scenic train, prachtig gewoon!
  Geniet ervan!!!

  • Ely september 5, 2018 at 12:21 pm Reply

   Hey Dana! Merci voor alle tijd dat je neemt om te antwoorden op onze verhalen.
   Bedankt voor alle tips ook! We nemen ze zeker mee. Kurunda staat dan nu ook definitief op onze lijst om ook nog te doen hier in Cairns. Groetjes van ons beide.

 • Julie september 5, 2018 at 1:07 pm Reply

  Het klinkt allemaal heerlijk! Fijn om te lezen!

  • Inez september 6, 2018 at 10:27 am Reply

   Dat horen we graag! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *