El Questro

By Ely

Om verder door te rijden richting Darwin vanuit Broome was het even twijfelen of we langs de Gibb River Road gingen rijden of langs de gewone snelweg. De Gibb River Road is een beroemde off road weg van 600 km lang, voor de ultieme avonturier. Na wat raad vragen bij vele locals besloten we om het niet te doen. Onze auto zou het nogal zwaar te verduren krijgen en we hadden geen zin om hem kapot te rijden. Een eerste geplande stop was Purnululu, een bekend nationaak park. De lange rit van meer dan acht uur splitste we op in twee. We vonden een toffe en gratis kampeerplek in een bos aan de Mueller Ranges. We waren niet alleen, maar het was er aangenaam en stil.

De volgende ochtend reden we verder richting Purnululu. Inez las reeds dat de weg in Purnululu zelf in slechte staat was en niet geschikt zou zijn voor onze auto (again). We riskeerden het ook niet en waren ergens wel teleurgesteld. Australiërs willen je hier ook snel de schrik aanjagen en overdrijven graag. Ergens hebben we spijt en hadden we het gewoon moeten proberen, maar het blijft altijd een gok. Liever veilig dan je auto ergens stuk te rijden of vast te komen zitten. Op het einde van de Gibb River Road ligt El Questro. We hoorden hier veel goeds over en hadden eindelijk zin om wel ergens naar toe te rijden. We belden even vooraf om te horen of de weg in goede staat was en of alle rivieren droog stonden. Het werd een rit van 15 kilometer over een weg met stenen en currogations. Dit deden we al meermaals en dus geen enkel probleem voor ons. Tot we plots water tegenkwamen. Er stonden nog enkele rivieren onder water. Het was niet veel, maar voor ons wel de eerste keer dat we door water reden. Er reed iemand voor ons die we volgden. Het was even spannend maar het ging vanzelf. Na 500 meter verder rijden kwamen we er nog één tegen. We zagen een auto er door rijden en dit riviertje was duidelijk dieper. We vroegen aan een voorbijkomende local of onze auto er door zou kunnen of niet. Zoals elke Australiër kregen we een standaard antwoord; “You’ll be fine, just do it!” Zonder veel twijfelen reden we er door. Kampeerplek bereikt. We genoten van een leuke namiddag op de camping en boekten een 4WD tour doorheen een deel van het domein.

De voormiddag voor onze tour begon hebben we uitgerust en onze blog bijgewerkt. Om 13u30 vertrok onze safari jeep. We kregen veel uitleg over de geschiedenis van het domein, planten en wild life. In het begin leek de weg die we bereden iets dat onze auto zeker aankon. Hoe verder we reden werd dat plots wel wat anders. De weg werd zeer hobbelig en bestond op sommige stukken uit niets anders dan stenen en diepe putten. Goede keuze om dit met een tour te doen en niet met onze eigen auto. We reden over een brede rivier waar we een eerste kleine krokodil zagen. We maakten een boottocht door Explosion Gorge. Zeer prachtig om tussen de hoge rode rotsen te varen. Nadien reden we naar een lookout waar we een adembenemend uitzicht voorgeschoteld kregen. Hier genoten we van een drankje en een kaasschotel. Het was een perfect moment. Beneden in de rivier lag ook nog een grote krokodil, maar deze was jammer genoeg vanop die afstand niet goed te zien. Wanneer de zon onderging veranderde het volledige landschap van kleur. Prachtig! We verhuisden voor één nacht naar een privé kampeerplek aan de rivier. Hier maakten we een kampvuurtje en genoten we van een gezellig avondje. De sterrenhemel was absoluut een topper!

De volgende ochtend wilden we de Champagne Falls wandeling maken, maar we bleven wat langer plakken op de camping dan gepland. Het was iets te laat (omwille van de hitte) om deze lange wandeling te starten en reden we naar El Questro Gorge. Onze auto was niet geschikt voor de oversteek van de diepe rivier. Deze kan je enkel over wanneer je een safari snorkel hebt. Andere mensen ging er te voet door, maar hier kunnen krokodillen zitten, toch maar niet dan. Twee meisjes met een 4WD en safari snorkel passeerden net op het moment wanneer we toch de beslissing hadden genomen om er te voet door te gaan. We reden mee en wandelden verder naar de start van de wandeling. De wandeling was enorm cool. In totaal deden we er vier uur over. Verschillende malen moesten we zwemmen en klimmen. Op één moment was het eerst de rugzakken doorgeven en nadien zwemmen naar de overkant waar je dan met al je kracht jezelf naar boven moest duwen om verder te kunnen. Op het einde was er een mooie zwemplek met een waterval. We ontmoeten hier vriendelijke mensen die we nadien terug zagen aan de camping en samen iets dronken en pizza aten aan het restaurant. Ze gaven zelfs hun nummer en lieten weten als we ooit in Perth waren dat we mochten langskomen en blijven slapen. De Australische vriendelijkheid is iets dat je niet of zeer weinig tegenkomt in Europa.

De volgende dag bezochten we Zebedee Springs. Een warm water bron met een constante temperatuur van 28 graden. We wandelende richting Emma Gorge. Deze wandeling was iets korter maar nog steeds uitdagend genoeg. We namen twee verfrissende duiken in de mooie pools die we tegenkwamen. Vooral de laatste was enorm cool. We reden verder richting Lake Argyle. We hadden hier veel goeds over gehoord en vonden een tussenstop hier wel de moeite. De weg heen was mooi en de camping zelf was aangenaam. Het zwembad was een infinity pool met een enorm mooi uitzicht op de bergen en het meer.

x Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *