Esperance

By Ely

We werden zeer vroeg wakker door het warme weer. Onze tent werd als het ware een sauna. Het plan was om tijdens ons verblijf in Esperance een bezoek te brengen aan Lucky Bay. Dit prachtige strand met turquoise blauw water is gelegen in in het Cape Le Grand National Park. We besloten dat het een goed plan zou zijn om een ‘National Park pas’ aan te kopen. Dit is een abonnement van 92 dollar dat je toegang geeft tot alle nationale parken in West-Australie. Als je veel nationale parken bezoekt kom je algauw uit de kosten. Na de aankoop van deze park pas boekten we ook een plek op de camping aan Lucky Bay. Ons verblijf in Esperance werd iets langer dan verwacht omdat de plek aan Lucky Bay pas in het weekend, zaterdag op zondag, geboekt kon worden. We zagen er alvast naar uit! Vandaag werd het 38 graden. De komende week werd het iets minder. We vonden het dus de perfecte dag om al eens naar Lucky Bay te gaan. Toen we aankwamen stonden we even perplex. Het prachtige lichtblauwe water en het parelwitte strand was ongelooflijk mooi. Inez vond dit, na het mooie Thailand, zelfs mooier. Dit gecombineerd met super warm weer maakte het volledig! We namen een verfrissende duik en genoten van het uitzicht rondom ons. Het was af en toe schrikken wanneer je koude grote golven over je heen krijgt en als je plots een stap af een zandbank neemt en wat dieper in het water stapt. Prachtige groene bergen omgeven door mooi lichtblauw water. Dit was even genieten maar ook verbranden, als we niet oppasten! 😀 Inez bestelde bij het plaatselijke koffiebarreke een ‘Kangacino’. Deze cappuccino met extra chocolate frosting en maltesers in representeert de kangoeroes met bruine vacht die hier op het strand te bezichtigen zijn. Als je gelukt hebt! Het leek ons een sterk plan om ook de rest van het nationaal park te bezoeken op deze zonnige dag. We bezochten de baaien; Thistle Cove, Rossiter Bay en Hellfire Bay. Stopten even bij Whisteling Rock en The Frenchman Peak.

De volgende dag was het weer ons iets minder gunstig. Onze auto kon een wasbeurt gebruiken en we reden daarvoor naar een carwash. De buitenkant en binnenkant kreeg een grondige poetsbeurt. Hij was zo goed als nieuw! 😀 Onze zonnebrillen en bril had dringend nood aan een aanschroefbeurt. Een lokale brillenwinkel hielp ons hier gratis mee. De man gaf ons ook nog enkele tips over een leuk strand. We liepen de Esplanade even af en aten en dronken iets in een trendy bar. We hadden een aantal dagen geleden contact met een dame voor mogelijk werk in de IGA (supermarkt) in Hopetoun. Dit dorpje lag op onze weg en was dus perfect om een aantal maanden te overbruggen vooraleer we richting Perth een Broome reden. Na een tiental minuten bellen met deze dame mochten we volgende week dinsdag langskomen voor een gesprek.

Na een stevig ontbijt reden we richting, de volgens veel belovende, Great Ocean Drive. Het weer was niet super goed, maar we genoten toch nog van een mooie wandeling waar de zon nog even kwam piepen. Mooi blauw water, stranden en rotsen waren hier vooral prominent. Het bekende Pink Lake zag jammer genoeg gewoon grijs/blauw. Dit meer is al 7 jaar niet meer roze wegens verandering van klimaat. Tijd dat ze hun naam maar eens veranderen 😀 Na enkele uren kwamen we terug aan in de stad. Het was tijd voor wat opzoek werk rond de auto. Kort gezegd; om onze auto registratie te verlengen moeten we fysiek aanwezig zijn in Victoria (waar de auto nu geregistreerd staat). Dit is niet mogelijk omdat we reeds in West-Australie zijn. Om de auto hier te registreren voor 6 maanden moeten we de auto laten controleren of hij volledig in orde is. De controle van in Victoria enkele maanden geleden is hier niet geldig. Hier hangen natuurlijk ook enkele kosten aan vast. Met een wrang gevoel in de buik kropen we ons bed in.

Na ons ontbijt reden we naar een autocontrole centrum in de stad. Na enkele uren wachten kregen we drie items mee die in orde gebracht moesten worden. Uitlijning van onze banden vooraan, het rechter voorlicht moest gekuist worden en de hoofdsteunen van de achterzetels ontbraken. De hoofdsteunen vonden we bij een auto verdeler en voor de andere twee kon een garage ons hulp bieden. De garage zag onze achterbanden en liet ons weten dat daar echt wel iets mis met was. Die stonden enorm naar binnen en door de slijtage van de banden kon dat wel eens betekenen dat we deze tot twee maal toe moesten laten vervangen in de toekomst. Na veel overleg besloten we om twee nieuwe achterveringen te plaatsen. Dit ging ons goedkoper uitkomen dan de kans op meermaals de achterbanden te vervangen of zelfs de kans oplopen dat we een klapband krijgen. Het mooie weer maakte ons blij. We reden naar het nationaal park voor onze overnachting aan Lucky Bay. Toen we aankwamen aan de ingang van het park zagen we dat we ons vergist hadden van dag 😀 De overnachting was pas de dag erop. We reden terug naar de camping waar voor voordien verbleven.

We checkten vroeg uit voor een ontbijt in onze trendy bar. Wat was dit ongelooflijk goed. Eindelijk nog eens de kwaliteit dat we gewoon waren. Vandaag was de dag voor onze overnachting aan Lucky Bay. We reden er vroeg genoeg naar toe, genoten van de camping en het strand. Het was iets frisser dan voordien, maar toch nog aangenaam. De camping zelf was vrij commercieel maar toch nog gezellig voor een nachtje. ’s Avonds deden we onze afwas in de camp kitchen en kwamen aan de praat met een Duits en Belgisch koppel. Het Belgisch koppel waren backpackers met een rooftoptent en gaven ons enkele leuke tips mee voor de reis tussen Perth en Broome.

We hadden onze wekker gezet om 4u30 om de zonsopgang te bezichtigen aan Lucky Bay. We waren niet alleen en genoten van de zon die opkwam. Het water en strand was toen niet zo prachtig. Maar naargelang de zon er meer doorkwam werd het water blauwer en het strand witter. Jammer genoeg zagen we geen kangoeroes op het strand. Deze lieten zich enkel even snel zien op de camping wanneer we terug naar de auto wandelden voor de rest van onze nacht- of ochtendrust. Wanneer we wakker werden op een iets menselijker uur wandelden we het volledige strand af. Hoe verder je wandelde, hoe mooier het werd. Het zand werd zachter, het water werd blauwer, geen mensen rond je en alleen maar rust en zon. Deze wandeling deed eindelijk nog eens deugd. We snakten naar meer. The Frenchman Peak bood een wandeling aan van 3 kilometer naar de top van deze granieten berg. We deden onze stapschoenen aan en begonnen er aan. Toen we ongeveer in de helft waren ging de berg vrij stijl naar boven. Onze stapschoenen zijn standaard sneakers met niet al te veel grip. Inez gleed al even uit en we namen dan maar de verstandige beslissing om niet veel verder te gaan en terug te keren. Het uitzicht was vanaf hier al mooi genoeg. We hadden geen zin om ergens uit te glijden. Na onze 10 000 stappen per dag te halen genoten we van een avondmaal op restaurant.

Vandaag was het een rustdag. Het ging ontzettend goed weer worden en daar genieten we graag van. Niet ver van de camping is een IGA supermarkt. We wandelenden naar en deden daar wat inkopen om een lekkere koude schotel te eten vanavond. Veel meer hebben we niet gedaan buiten genieten van de zon. Op de latere namiddag kregen we regen en onweer op ons dak en kookten we ons avondeten onder een afdak aan de camp kitchen. Een leuke babbel met een Duits koppel met kindje maakte het nog een leuke avond.

We namen zeer vroeg afscheid van onze lieftallige dame van de camping, want onze auto moest vroeg binnen in de garage voor de nieuwe achterveringen. Er zat niets anders op dan ons verschansen in een restaurantje in de stad. De blog bijwerken en praten met elkaar deed de tijd nog vlotjes vooruitgang. Net zoals de garage ons afzette in de stad kwamen ze ons ook weer ophalen wanneer de auto klaar was. Onze achterbanden stonden recht en er was meer ruimte tussen de banden en de auto. Nu moeten we niet meer uitkijken als we wat diepere putten of zand inrijden. We reden verder naar Hopetoun in de hoop dat we daar onze job konden starten.

Esperance was iets te duur en lang naar onze zin, maar gaf ons wel nieuwe perspectieven en enorme mooi stranden met dat turquoise helder water! 😀

X Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

3 thoughts on “Esperance

 • Greet december 19, 2018 at 2:37 pm Reply

  Mooie foto’s ????

 • michel december 20, 2018 at 2:13 pm Reply

  Mooi,mooi. Maar ge moet precies gene handdoek leggen om plaats te hebben op het strand. Maar heel mooie foto’s van stranden die ge alleen in de boekjes ziet
  Padré

 • Hilde december 20, 2018 at 5:09 pm Reply

  JA het weer is ginder bijna hetzelfde als bij ons hahahaha.

  Prachtige foto’s ( weeral).

  Blijf genieten.Love you!!!!!
  moekie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *