Exmouth & Cape Range National Park

By Ely

De warmte maakte ons zoals altijd vroeg wakker. Linde vertrok alleen richting haar ’scenic flight’. Inez en ik bleven op de camping om alles op te ruimen en een kaartje te schrijven dat Linde mee naar huis kon nemen voor onze ouders. Aan de bakkerij dronken we een koffie en wachtten we op Linde. Wanneer ze terugkwam was ze in volle extase. Het was fantastisch zei ze. Dat was leuk om te horen dat ze nog iets tof kon doen voor we haar afzetten aan de luchthaven. Niet veel later reden we één uur richting Learmonth Airport. We zagen fantastische natuur en de grootste termieten nesten in vele aantallen, maar aan alle mooie liedjes komt een einde. We namen afscheid van Linde en reden richting Exmouth. Het was even raar om terug met twee te reizen maar het deed ons zeker ook deugd. We bezochten enkele winkeltjes en deden boodschappen. We kozen een camping uit en boekten ineens vier dagen, op deze manier kregen we de vierde dag gratis. Iets gaan eten en drinken met zijn tweeën was leuk en hier genoten we enorm van. Op de camping keken we samen Temptation Island en deden we voor de rest lekker niets!

Het was een bloedhete nacht met geen zuchtje wind. Het was duidelijk dat we meer richting het noorden aan het reizen waren, want het werd alleen maar warmer en vochtiger. We waren moe en het was duidelijk dat we vandaag niets gingen doen. Na een douche en ontbijt werkten we onze blog en foto’s bij. Met Linde erbij hadden we weinig tijd en we stonden enorm achter. Het zwembad op de camping was groot en werd gretig gebruikt. In het centrum hadden we ondertussen al een favoriete plek om iets te drinken en aperitieven. We belden met Steve & Sheila en speelden heel de avond kaartspelletjes. De leuke, rustige en niets doen dagen waren meer dan welkom.De komende dagen werden de nachten iets frisser en kwam er meer wind opzetten. Dat deed zeker deugd. We lagen veel aan het zwembad en werkten onze blog en foto’s verder bij. We waren nog steeds opzoek naar werk. We deelden onze CV’s uit bij alle winkels, restaurants en winkels, maar kregen overal te horen dat ze niemand zochten. Ik belde alle campings tussen Exmouth en Broome af en ook hier was niemand opzoek naar personeel. We praatten met een Israelisch koppel dat ons liet weten dat we konden bellen naar Hyden Wave Rock Motel. Ze hadden hier zelf 6 weken gewerkt en wisten dat ze daar steeds opzoek waren naar personeel. Het enige nadeel was dat Hyden 1 500 kilometer terug naar beneden rijden was en dat volledig uit onze richting was. We gaven het een kans en binnen twee dagen lieten ze ons weten dat we werk hadden en zo snel mogelijk mochten langskomen om te starten. We waren natuurlijk blij dat we eindelijk werk hadden, maar wilden toch liever in Exmouth blijven. We lieten hun weten dat we binnen één week konden starten.

We hadden nog een week tijd en deden ons uiterste best om dichterbij of meer op onze route richting Darwin werk te vinden. Een dorp, Katherine, niet ver van Darwin bood ons een tweede kans. Het was vergelijkbaar werk, verder rijden maar uiteindelijk kregen we minder uren aangeboden. Alle andere mogelijkheden in Exmouth lieten niets weten. De keuze was snel gemaakt. We stemden toe om te gaan werken in Hyden. Ons niets doen leven van de afgelopen zeven maanden eindigde binnenkort. Er zat niets anders op dan de komende dagen vol te benutten. Het Cape Range National Park licht dichtij Exmouth. Het nationaal park biedt snorkelen en wandelen aan. Tijdens onze eerste trip richting het nationaal park moest ik abrupt remmen. Een dingo liep over de weg. We waren zo blij dat we er eindelijk één zagen. We gingen snorkelen aan Turqouise Bay. Dit water en strand was zo ongelooflijk mooi. Het snorkelen was enorm tof. Zeer mooi rif. Veel grote en kleine vissen. We zagen zelfs een schildpad waar we samen met konden zwemmen. De schildpad kwam op een gegeven moment plots naar boven om lucht te happen. We zwommen er op één meter vandaan. Dit was ongelooflijk speciaal voor ons. Spijtig genoeg zijn we alle foto’s kwijt van ons snorkeltripje, maar we hebben er nog twee kunnen terug vinden.

De volgende dag bezochten we het nationaal park een tweede keer. We reden tot aan het eind van het park en deden een korte wandeling tussen de rotsen. Hier zagen best wel prachtige stukken natuur en was het leuk om onze benen nog eens te strekken. In de baai Oyster Stacks was het goed om te snorkelen. Hier kan je alleen maar in het water als het tij hoog genoeg staat. Er waren nog andere mensen die aan het snorkelen waren dus we besloten er ook in te gaan. Het water stond niet meer super hoog, maar nog net hoog genoeg om geen koraal aan te raken. We zagen enorm veel verschillende vissen. Omdat het water lager stond dan op andere snorkel locaties zag je ook meer. Het moment dat we uit het water kwamen wezen enkele mensen naar twee baby reef sharks. Jammer dat we die net gemist hadden in het water. Terug op de camping kregen we te horen dat er een cycloon op komst was die mogelijk aan land kwam in Exmouth. Verschillende wegen richting het noorden waren reeds afgesloten of ontoegankelijk door regenval. Het werd snel duidelijk dat ons plan om verder richting het noorden te rijden niet het beste idee was. We kropen vroeg ons bed in. De volgende ochtend vertrokken we richting Hyden. We hadden er beide geen zin in, maar het is werken of naar huis gaan.

X Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

2 thoughts on “Exmouth & Cape Range National Park

 • Michel mei 3, 2019 at 9:25 am Reply

  Blogs komen in snel tempo, knappe foto’s. Geniet ervan
  Chellie

 • moekie mei 26, 2019 at 8:39 am Reply

  Amai net een film prachtige foto’s!!!!!!!

  Weeral leuke blogs om te lezen!

  Dingen om te koesteren!!

  Wij doen iets wat jullie zeker niet doen AFTELLEN hihi
  Veel liefs.moekie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *