Litchfield

By Ely

Vanuit Kakadu reden we richting Batchelor. Een klein dorpje dat de toegang geeft in Litchfield National Park. Het werden al snel veel kilometers en we besloten om te overnachten op een camping voor we Litchfield bezochten.

De volgende ochtend stonden we vroeg op. Het was koud en bewolkt. Voor ons de slechtste dag sinds we in het noorden toekwamen. Jammer, want in Litchfield kan je veel en veilig zwemmen. Het park zelf was klein, maar heel goed verzorgd. We bezochten de beroemde termietenhopen. Enkele waren tot 50 jaar oud en tot 6 meter hoog. Best impressionant om te bewonderen. De Rock Pools, een verzameling van verschillende pools verbonden met kleine watervallen die helder water vervoeren. Mocht het iets beter zijn hadden we hier ons even in afgekoeld, maar dat lieten we maar voor wat het was. We bezochten enkele mooie watervallen en deden een toffe wandeling tussen de tropische vegetatie tot boven aan de waterval. Even de benen strekken deed deugd! We waren snel doorheen het volledige park, deels omdat we niet konden zwemmen. Het was ons laatste nationaal park in Australië en het was voor ons leuker en mooier dan Kakadu.

x Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

3 thoughts on “Litchfield

  • Hilde moekie juni 9, 2019 at 8:48 am Reply

    Een mooie afsluiter! Ja het park in den 108 is veel kleiner! Wel goedkoper en het eten is er ( naar het schijnt) goed .Geniet nog met volle teugen! Veel liefs

  • Greet juni 9, 2019 at 12:30 pm Reply

    Minder goed weer….een reden om nog eens terug te gaan…..????

  • Michel juni 15, 2019 at 4:24 pm Reply

    Toppie !!!!!!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *