Lovely Freo

By Inez

De warmte overviel ons meteen bij onze aankomst in Fremantle. Wat een heerlijk weertje. We besloten gehoor te geven aan onze knorrende magen, dus we gingen op zoek naar een leuke tent! Fremantle wordt door de locals ook wel Freo genoemd. Het is een suburb van Perth. Klein, maar heel gezellig. Een nadeel is het betalend parkeren, maar dat heb je nu eenmaal in steden. De Beach Bar hadden we meteen in ons vizier. Zon, zee, strand. Wat moet een mens nu nog meer hebben? Na regen komt … En halleluja, wat deden deze tropische temperaturen deugd! Uiteraard willen we niet klagen, verre van zelfs! We beseffen maar al te goed dat er aan de andere kant van de wereld andere temperaturen zijn. Maar met ons rijdend huis leef je vooral buiten en dan heeft het weer een serieuze invloed. En ja ook op mijn humeur 😉 We bleven wat langer dan gepland plakken, want we hadden eindelijk dat zomerse gevoel opnieuw waarvoor we naar hier zijn gekomen! Z A L I G! We maakten nadien nog een korte wandeling door het centrum, kwestie van onze benen toch een beetje te strekken. We botsten op een heel gezellig hotel en (ai ai) we trakteerden onszelf nog maar eens op een nachtje in een hemels zacht bed. Beetje decadent, maar we hebben veel opgegeven om naar hier te kunnen komen en we zijn hier tenslotte ook om te genieten. We hadden geluk, want er werd ons nog een lekker kaas en wijn-uurtje aangeboden in de lobby. Twee wijntjes en onze buikjes goed gevuld, trokken we nog even het centrum in. De brouwerij ‘Little Creatures’, super lekker Australisch bier, is hier gevestigd. Hier deden we een beer tasting. We kregen elk tien kleine biertjes en een cider voorgeschoteld. Gelukkig lag ons hotel op wandelafstand en konden we onze auto dus laten staan. We vielen als een blok in slaap!

De volgende ochtend stond er een bezoek aan de gevangenis gepland. Deze werd gebouwd in de 19de eeuw en sloot haar deuren in 1991. De gevangenis was een plaats van ophangingen, lijfstraffen, dramatische ontsnappingspogingen en rellen. De Fremantle Prison is tegenwoordig één van de grootste overgebleven gevangeniscellen in de wereld. We kregen een rondleiding in de gevangenis. We kregen een heleboel informatie te horen en zagen ook de evolutie van de cellen. We mochten onder andere een kijkje nemen in de keuken, de badkamers en de binnenplaats. We kregen ook de kans om de plek te zien waar heel wat veroordeelden werden opgehangen. Er werden heel wat ruige verhalen verteld. Het was echt een hele ervaring en de moeite om te bezoeken.
In de namiddag begon onze zoektocht naar een camping, wat niet zo eenvoudig bleek. Van zodra je in de buurt van een stad bent zijn er geen gratis campings meer. Bovendien gaan de prijzen dan ook nog eens behoorlijk de lucht in. We vonden er eentje voor een redelijke prijs, maar moesten hiervoor nog een half uurtje rijden. Onderweg stopten we even bij Coles om nog wat voorraad eten in te slaan. Op onze weg zag ik plots een Honda garage. We besloten er even te stoppen en eens te polsen of we op de een of andere manier onze ‘anti-diefstal-code’ van de radio niet konden krijgen. Het geluk stond aan onze kant! Ze konden via het chassis nummer in het systeem aan de code geraken en gelukkig heeft de vorige eigenaar nooit de code veranderd. Woohoo, terug muziek onderweg! 😀

’s Nachts kwam er ontzettend veel wind opzetten. Er waren windstoten tot 65 km per uur. Onze tent kan dan wel tegen een stootje, maar het geluid dat erbij gepaard gaat is minder aangenaam. Je hoort, ziet en voelt de tent (en met momenten ook onze auto) enorm bewegen. Ik was er niet helemaal gerust in eerlijk gezegd en deed geen oog dicht. Ely slaapt altijd zeer snel en kon toch een aantal uur slapen. Rond vijf uur in de ochtend is het hier al klaarlichte dag. Dat wil dus ook zeggen dat we, op de warme dagen, rond half zeven uit onze tent beginnen weg te smelten omdat de zon er al een hele tijd op staat. We genoten van een rustige dag op ‘de kemping’. Blog schrijven, FaceTimen met de familie, gamen en lezen met de zon op onze snoet. Af en toe genieten we hier toch ook wel heel erg van.

Na onze heerlijke uitstap naar Rottnest Island (hier komt nog een apart blogje van) sliepen we als een roosje. We genoten van ons gratis hostel ontbijtje. Veel stelt dat niet voor; koffie/thee en witte toast met confituur of peanut butter. Maar wie het kleine niet eert… Het zou een bloedhete dag worden; tot zo’n 40 graden. Het was weekend en dan zijn de Fremantle Markets open. Deze bevinden zich op een overdekte binnenplaats waarbij er allerlei kraampjes zijn. Er was een gezellig sfeertje, maar ook daar was het erg warm. Ik dronk een gebrouwen ‘iced coffee’ van de tap. De warmte en vooral de brandende zon is echt helemaal anders dan bij ons in Europa. Dat heeft te maken met het gat in de ozonlaag. We trokken nog even naar het strand en genoten er de rest van de dag op de strandstoelen. Wat heeft een mens nog meer nodig?! We boekten een andere camping, want op de vorige camping was er twee nachten op rij echt te veel wind. Dat had blijkbaar te maken doordat ze tussen de bergen liggen. Er leefden ook meer permanents dan vakantiegangers. Niet zo abnormaal als je de dure huurprijzen bekijkt in Perth en omgeving. We hadden geen last van die mensen, maar je voelde je toch wel dat er een ander sfeertje hing.

Onze nieuwe camping was heel gezellig. Er zijn maar 15 plekjes, dus heel rustig. We stonden alweer vroeg op met de warmte. Bij het openritsen van onze tent zagen we een spinnetje hangen. Niet zo erg natuurlijk, maar het bleef niet bij dat ene spinnetje. Onze hele tent, auto, tafel en stoelen zaten vol met kleine en ook grotere spinnen. Ze zaten echt overal. Ze leven in de bomen vlak naast onze plek. Na even navraag te hebben gedaan bij onze buur, een local, bleken ze gelukkig niet giftig te zijn. Dat betekent echter wel niet dat ze niet kunnen bijten en dus ook een pijnlijk bultje achter laten.

De feestdagen komen stilletjes aan dichterbij. De Aussies vieren hier vooral kerstdag en tweede kerstdag; hier ook wel bekend als Boxing Day. Alles is dan ook gesloten, dus we wilden zeker zijn van een slaapplek. We boekten voor enkele dagen bij om de kerstperiode te overbruggen. We kregen gelukkig een andere plek toegewezen op het gras, ver weg van de bomen en de spinnen. Aangezien we hier enkele dagen zouden verblijven maakten we voor de eerste keer gebruik van de elektriciteit hier. Normaal gezien kunnen we met onze tweede batterij en zonnepaneel onze ijskast, laptop en gsm’s wel even toekomen, maar we wilden toch zeker zijn. We waren erg blij met onze stroom. Gek dat je er thuis niet bij stilstaat, maar voor ons is dat niet meer zo vanzelfsprekend 😀 We zorgden ervoor dat we genoeg eten hadden en reden nog even naar de winkel. Voor de rest van de dag genoten we van alweer een rustige dag. Er waren kleine regenbuien, maar met onze zonnetent bleven we droog en gelukkig was het nog warm om buiten te zitten.

X Inez & Ely

3 thoughts on “Lovely Freo

 • Michel december 27, 2018 at 7:36 am Reply

  ????en breng eens wat zon want hier vriest het de billen eraf
  Padré

 • Julie december 27, 2018 at 2:08 pm Reply

  Wat een manier om de feestdagen door te brengen, in alle rust en met brandende zon… heerlijk!! x

 • Els december 27, 2018 at 7:01 pm Reply

  Altijd leuk om jullie belevenissen te volgen ! Geniet met volke teugen en prettige feestdagen ????????????????
  Groetjes Els

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *