Magnetic Island

By Ely

Het was tijd voor wat actie! Magnetic Island rond in één dag. De Loka gidsen huurden enkele 4 x 4 auto’s. Maar voordat we mochten instappen moest iedereen een onsie aantrekken. Met veel tegenzin trokken we deze aan en poseerden we voor de auto’s als giraffen. Wat een geluk dat we deze mochten uittrekken vooraleer we instapten. We namen achteraan plaats en reden de schroeiende zon en wilde natuur in. Een karavaan van 3 auto’s. Al snel hielden we halt en gingen we op zoek naar wilde koala’s. Onze gidsen wisten enkele spots uit te kiezen en vonden vrijwel meteen prachtige exemplaren, inclusief baby’s.
Op het hele eiland zijn er nog maar 800 koala’s die in het wild leven. Het positieve hieraan is dat het eiland chlamydia vrij is en daarom ook gezond is voor de verdere ontwikkeling van deze diersoort. Veel mensen denken omdat een koala vaak een koalabeer genoemd wordt, deze behoren tot beren of panda’s. De koala behoort eigenlijk tot de buideldieren. Een leuk weetje; Koala betekent ‘drinkt niet’ in Dharuk, een uitgestorven aboriginaltaal. Ze halen genoeg drinken uit de eucalyptusbladeren en drinken daarom zelden tot helemaal niets.

Nadat de groep enkele inkopen deed voor de lunch, bananen om de wallabies te voederen en wat extra water insloeg voor de volgende stop, kwamen we niet veel later aan bij de Forts Walk. Dit is de plek bij uitstek om koala’s te spotten. Mensen leggen vaak pijlen van takken op de grond die in de richting van de bomen wijzen waar de koala’s zitten. Koala’s blijven vaak een tijdje op dezelfde plek dus de kans is zeker groot dat je ze dan ook daar tegenkomt.
De Forts Walk is een wandeling op een berg die je naar de plekken brengt waar verschillende kanonnen en forten gebouwd werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze oorlog had te maken met de Japanners en Pearl Harbour. Magnetic Island werd toen voornamelijk gebruikt als een basis ter verdediging.
Na een dertigtal minuten wandelen kwamen we de eerste bunkers tegen. Hier kropen we natuurlijk maar al te graag in, omdat we hier zeker en vast een spin of slang zouden tegenkomen. Een groot deel van onze groep bleef wat verweesd achter, schrik zeker?! We zagen voornamelijk vleermuizen en enkele spinnen. Wanneer we op het hoogste punt aankwamen, kropen we bovenop de forten. Hiervoor moesten we enkele atletische moves uitvoeren, maar uiteindelijk stonden we daar. Wat een mooi zicht! Alweer 😀

Terug beneden was het tijd, door al dat gezweet, een verfrissende duik te nemen in Radical Bay. Dit was natuurlijk niet zonder eerst een foto te nemen in onze onsies. Zucht! Zo snel als we ze aan hadden, zo snel waren ze ook terug uit. Achteraf gezien waren het wel leuke foto’s. Zwemgerief aan en meteen het water in. Het water had een zalige temperatuur en hier genoten we van de nodige afkoeling, het uitzicht en vooral het zonnebaden. CJ had leuke muziek opgezet en Dribs wist nog leuke verhalen te vertellen over zijn reeds 25 jaar leven als tour guide overal ter wereld. Het was een hemels paradijs.

Wakker worden! Het was weeral tijd om naar onze volgende stop te vertrekken. We stapten met ons zwemgerief nog aan in de Jeep en genoten van het zalige briesje en de zon. Voor we aankwamen in Arthur Bay voor een tweede zwempartij, was het tijd om even te genieten van een mooi uitzicht op deze baai. We reden iets verder en namen het zanderige pad richting het strand. Een grote rots op het strand sprong meteen in ons oog. CJ, Jack & Gemma (twee Engelse reisgenoten) en wij namen de uitdaging aan en begonnen aan een spannende reis naar de top. Het laatste stukje was voor ons net teveel van het goede, we besloten om het risico diep naar beneden te vallen niet te nemen en dus terug richting beneden te stappen.

Onze volgende stap was de vlindertuin. Als je hier zou rondwandelen zonder dat je weet dat hier vlinders zitten zou je niet veel zien. Maar wanneer je aan de bomen schudt, falderen er tientallen kleurrijke vlinders in het rond. De waarschuwing om op het pad te blijven was snel duidelijk. Op deze plek vind je veel Golden Orb spinnen die graag vlinders nuttigen. Nadien kwamen we terug aan bij Bungalow Bay. Hier worden elke dag om 16u30 kleurrijke papegaaien gevoederd. Deze vogels komen met een groot aantal op je afgevlogen en zitten op je hoofd, schouders en armen. Het was alvast leuk om dit spektakel te bewonderen, vanop een afstand ???? Inez was er niet echt op gesteld dat deze vogels te dicht kwamen.

Om de zonsondergang niet te missen moesten we snel vertrekken naar Geoffrey Bay om de wallabies te voederen. Deze wallabies leven tussen de rotsen en krijgen daardoor de naam rock wallabies. Wanneer je er één zag kon je hem zachtjes benaderen met een banaan. Deze eet hij dan uit je hand. Inez was er niet echt scheutig op, maar na een aantal keer proberen was het dan toch gelukt. Niet met volledige overtuiging zoals je wel kan zien op de foto, maar ze heeft het toch gedaan ????

De klokte tikte, we reden snel over de zanderige en hobbelige wegen richting Westpoint. Een groot strand met mooi uitzicht en een prachtige rode zon aan de horizon bracht ons tot rust. We zaten neer, genoten van een drankje en elkaars gezelschap. Iets verder op het strand mochten we het schouwspel bewonderen van enkele locals die vlees in de lucht gooiden. Dit vlees werd razendsnel in de lucht opgepikt door de arenden die er rondvlogen.

Voldaan en volledig tot rust gekomen sloten we de avond af met een BBQ aan Horseshoe Bay. We genoten van enkele drankjes en een zalige steak met salade. We zakten nadien nog af naar de bar in Bungalow Bay. Wat genoten we van deze dag. Een top avontuur met super gezelschap.

Voor ons staat dit eiland met stip op nummer één!

X Ely en Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

2 thoughts on “Magnetic Island

  • Michel september 17, 2018 at 5:45 am Reply

    Blij te horen en te zien dat alle inspanningen voor vertrek de moeite loonde en dat jullie reis een echt avontuur is.
    Daddy

    • Inez oktober 6, 2018 at 5:53 am Reply

      Zeker en vast! Love you! x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *