Melbourne

By Ely

Melbourne. Tja, Melbourne… We kwamen hier niet om de stad te ontdekken. Onze prioriteit was een auto kopen en zo snel mogelijk vertrekken naar Adelaide via The Great Ocean Road en The Grampians. Onze vlucht van Alice Springs naar Melbourne verliep zeer vlot en was aangenaam. De uitgestrekte rode vlaktes verdwenen snel en vormden zich om naar groene weilanden. Eens geland namen we de SkyBus richting het centrum. Niet veel verder spotten we onze AirBnb. Een razendsnelle lift bracht ons naar de 19de verdieping in het torenhoge gebouw. Tim, onze host, ontving ons vriendelijk maar moest zich snel pardonneren voor een afspraak. Wat een top AirBnb; mooie keuken, tof uitzicht op de stad, gratis Netflix en flatscreen TV, eigen badkamer met zalige douche en een waanzinnig goed bed. Niets beter om af te sluiten voor ons vertrek met de auto.

Vooraleer we besloten om Melbourne wat beter te verkennen gebruikten we al onze vrije tijd (al onze tijd dus :-D), om online een auto te zoeken voor onze trip richting de West Coast. We vonden een Nederlands koppel dat hun auto inclusief reismateriaal verkocht. We maakten een afspraak met hun en op het eerste zicht leek de auto zeker te voldoen aan onze normen. Via Bob en Michel kregen we enkele tips om de auto na te kijken. Terwijl Inez vragen stelde aan het koppel over het reizen keek ik de motor na en legde me onder de auto om een eventuele olielek te spotten. Na enig onderling beraad en een praatje te doen met onze hulplijn Bob en Michel besloten we om een bod te doen. We kregen telefoon terug van het koppel die ons lieten weten dat een andere partij de auto vandaag wilde meenemen en een iets hoger bood deed dan ons. We pasten vriendelijk en gingen verder opzoek naar een andere auto.

De volgende ochtend verhuisden we naar onze nieuwe AirBnb. We voelden beide dat het auto zoeken heel veel tijd in beslag nam en besloten om hier even afstand van te nemen. Melbourne verkennen stond op de agenda. We bezochten een winkelstraat, de beroemde graffiti stegen (die persoonlijk niet veel anders zijn als het tunnelleke onder de A12 :-D), Flinders Station en een lokale koffiebar. Melbourne kon ons niet echt bekoren maar onze focus lag daar dan ook niet op. Via Michel (ook beter gekend als Super Michel) ontvingen we een website van een garagist die auto’s verbouwde voor backpackers. We gingen een kijkje nemen en waren direct overtuigd van de service dat aangeboden werd; 12 maanden garantie, 12 maanden wegenwacht en registratie van de auto. De auto had maar 122 000 kilometers, was niet te groot, kreeg bovendien nog een grondige checkup en alle herstellingen werden gedaan. Een rooftop tent, koelkast en tweede batterij om 220 volt apparaten aan te sluiten werden nog ingebouwd. We kregen er potten, pannen, bestek, borden, lakens, een donsdeken en kussens bij. Dit konden we niet laten liggen. We tekenden de nodige papieren en betaalden een voorschot.

Onze laatste slaapplaats was het ‘Best Western Mahoney Motor Inn’ hotel. Nergens in Melbourne was nog een slaapplek te vinden (die redelijk geprijsd stond). De volgende ochtend namen we de trein richting Footscray waar onze auto klaarstond. Wat waren we blij! Eindelijk de vrijheid en het tweede grote hoofdstuk van onze reis. We reden richting K-Mart, waar we al onze kampeerspullen kochten. We reden ook nog even langs Coles om onze eerste voedselvoorraad in te slaan. We tankten de auto vol en reden richting ons hotel. Hier organiseerden we onze auto en testen onze rooftop tent. Inez moest even wennen aan het links rijden, maar dat is fantastisch gelukt. Het zelf rijden liet ik even links liggen want zoveel ervaring heb ik nog niet. We genoten van een lekkere pizza als avondeten, keken wat TV en kropen ons bed in. Vanavond de laatste keer in een echt bed! Morgen start onze trip van Melbourne richting The Great Ocean Road.

Een extra bedanking aan Bob, Michel, Hilde en Linda voor alle hulp, lieve woorden en steun tijdens onze reis!

X Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

3 thoughts on “Melbourne

 • Michel november 2, 2018 at 8:01 am Reply

  Blij dat we jullie konden helpen met de keuze van jullie bolide.
  Chellie

 • Greet november 2, 2018 at 9:40 am Reply

  Tof

 • MOEKIE november 3, 2018 at 9:42 am Reply

  Ha ineens veel meer vrijheid met de beast . LEUKE FOTO’S.
  ECHT KAMPEREN NU.XXX

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *