Noosa

By Ely

Aangekomen rond de middag zochten we de weg naar onze AirBnB. Deze lag iets verder van het centrum. Met de nodige omweg, dankzij de Google Maps kwamen we eindelijk aan. Even genieten van wat rust en een goed bed na enkele nachten in een hostel. Na een lekkere lunch in een top koffiebar namen we de bus naar Noosa Junction. Dit is zowat het eerste gedeelte in het centrum dat je tegenkomt. Noosa is onderverdeeld in verschillende delen. We waren snel op Noosa Junction uitgekeken en wandelden verder richting Noosa Heads. Dit was best een stevige wandeling hoog over de berg die beide delen opsplitst. Onze eerste indrukken van Noosa en vooral Noosa Heads waren goed. We voelden ons op ons gemak en waren er van overtuigd dat Noosa ons wel kon bekoren. De lange winkelstraat Hastings Street bood ons verschillende winkeltjes, restaurants en barretjes aan. Dit gaf ons onmiddellijk een gevoel van een beetje thuis te zijn. De winkelstraat en omgeving waren enorm druk omdat er een belangrijke rugby finale aan de gang was. Nergens plaats om gezellig neer te strijken voor een drankje. Aan het einde van Hastings Street vonden we een gezellig plekje met weinig volk. Aan de prijzen te zien was het ook duidelijk waarom er hier niet veel volk zat. Het viel ons wel op dat Noosa de plaats bij uitstek is voor het meer rijkere en hipster volk. Inez voelde zich alweer een beetje underdressed. Tot onze verbazing kwamen ze hier aan tafel onze bestelling opnemen en ook moest je pas achteraf betalen. We waren dit niet gewoon en liepen zonder betalen de zaak uit. Oops! Er kwam iemand achter ons aangelopen. Snel betalen en alles was in orde. We kregen stilaan honger en besloten om iets dichter bij onze AirBnB nog iets te gaan drinken en kwamen het gezellige plekje Eddie Cheeba’s tegen. Hier namen we enkele tapa’s en keerden terug naar huis.

Onze plannen om het Nationaal Park te bezoeken vielen de volgende dag letterlijk in het water. Niets anders dan de hele dag regen liet ons dan ook niets anders toe dan de hele dag op onze kamer door te brengen. Dit gaf ons dan weer de ruimte om verder te plannen, onze foto’s en blog verder bij te werken. Later die avond stopte het met regenen en trokken we nog even richting Sunshine Beach met een wandeling in het donker langs het strand. Van een hele dag binnen te zitten en niets te doen krijg je honger! 😀 Mooshka, een gezellig Mexicaans restaurant stilde onze honger en dorst. De regen gaf ons als enige optie ons verblijf in Noosa te verlengen. Gelukkig was het niet de eerste keer dat we last minute onze plannen moesten aanpassen. Inez heet daar namelijk een nieuwe nationale sport van gemaakt 😀

Nieuwe dag. Na ons ontbijt werden we opgepikt door onze volgende AirBnB hosts. Een vriendelijk, maar iets ouder koppel. De zon scheen, geen tijd te verliezen en snel het Nationaal Park in. Het Noosa National Park bood ons 5 wandelingen aan; door het bos of langs het strand. We besloten een mix te maken van beide en vertrokken door het bos dat ons verder naar Alexandria Bay bracht. Verder langs het strand wandelen bracht ons later weer terug door een nieuw stuk bos, verder door naar Hell’s Gates waar je een mooi zicht kreeg op de baai. Als je goed keek zag je ook in de verre verte Double Point Island. De wandeling bracht ons verder langs verschillende baaien, stranden en uiteindelijk tot in Noosa Heads.

Het Nationaal Park is groot en biedt veel wandelingen aan. De volgende dag kozen we voor een tweede wandeling. Hier werden we iets vaker getrakteerd op dieren en enkele prachtige stukken natuur. Eén van deze opvallende dieren is de Varaan. Hij kwam zomaar uit het bos gewandeld en nam plaats in een stukje zon om zich daar uitgestrekt neer te leggen.
De dag was nog lang en namen de Ferry over de Noosa River tot aan de Tewantin Marina. We kregen een totaal ander beeld van Noosa te zien. Veel huizen, villa’s en resorts langs het water. Zo goed als iedereen had een privé ponton met eigen boot. Kinderen die alleen in hun optimist zeilden terwijl mama en papa op het strand lagen te zonnen. Prachtig! Een beetje het Miami van Australië. Op de terugkeer stapten we af in Noosa Village. Een drankje en tapa was hier zeker op zijn plaats.

Onze laatste dag in Noosa was rustig en dat mocht wel even, want al dat wandelen begin je toch wel te voelen. Maar om af te sluiten maakten we er nog één van Noosa Junction tot aan Sunshine Beach. We brachten onze late namiddag en avond door in onze AirBnB. We speelden enkele kaartspelletjes, zagen een film en genoten van een hamburger die we lieten leveren door Uber Eats. Dat moesten we toch ook eens geprobeerd hebben in Australië?! 😀

Onze rugzakken staan weer klaar en onze volgende stop is Brisbane.

X Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

6 thoughts on “Noosa

 • Greet oktober 4, 2018 at 10:42 am Reply

  Tof ????????

  • Inez oktober 6, 2018 at 5:47 am Reply

   Vinden wij ook 😀 x

 • Michel oktober 4, 2018 at 11:08 am Reply

  Van het lezen alleen krijg ik al zeer voeten maar toch een toffe reportage
  Daddy

  • Inez oktober 6, 2018 at 5:46 am Reply

   Gelukkig hebben we sleffers bij 😉 x

 • Esther oktober 4, 2018 at 1:05 pm Reply

  Eindelijk de tijd genomen om jullie verhalen te lezen en foto’s (WAUW!) te bekijken. Super leuk om mee te kunnen volgen. Jaloers op al die warmte ☀️☀️☀️ Liefs Esther

  • Inez oktober 6, 2018 at 5:44 am Reply

   Leuk dat je onze blog gelezen hebt, daar doen we het voor 🙂 Ik denk vaak aan jullie 😉 Liefs, Inez (en Ely) Xx

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *