The top end; Darwin

By Inez

Na Lake Argyle stond er nog een laatste bestemming op onze planning; Darwin. We waren razend benieuwd, maar eerst nog een korte pitstop bij Nitmiluk National Park voor de Edith Falls. Een korte, maar leuke wandeling bracht ons tot deze mooie waterval met pools. We hadden niet zo veel heel zin om in het water te plonsen. De waterval was alvast een mooie oase die ons rust bracht. Prachtig!

We arriveerden na de middag in Darwin. Zoals elke grote stad, had ook Darwin zelf geen goede campings in het centrum. We boekten ons een nachtje op een camping dat zo’n half uurtje van het centrum verwijderd was. Ondertussen hadden we onze auto ook te koop gezet. Best heel erg spannend, want we wisten niet of er veel interesse zou zijn hier. De meesten verkopen hun auto in de grotere steden zoals Sydney, Melbourne of Perth. Maar er was geen druk op de ketel dus we zouden wel zien.

Darwin zelf vonden we een gezellige stad, niet te druk en groot. We ontdekten een lekkere koffiezaak waar we meermaals onze knorrende magen gingen stillen 😀 Nadat we in Kakadu niet de gehoopte krokodillen van dichtbij hadden kunnen bewonderen, boekten we ons een boottrip op de Adelaide River. De krokodillen leven hier in het wild. Ze ‘voederen’ de krokodillen, maar houden goed in het oog welke al iets gekregen heeft. Krokodillen zijn zeer territoriaal en leven maar met enkelen op een afstand van één kilometer. Hierdoor is het gemakkelijk om bij te houden wie wat eet en ze ook te benoemen. Het was ongelooflijk machtig om deze sterke beesten van zo dichtbij te zien.

Na ons bezoek aan Kakadu boekten we een andere camping. Hier zagen we behoorlijk wat gratis wild life; possums, bin birds, pauwen, spinnen en op de koop toe een boomslang. Ely en ik zaten rustig op onze plek aan onze blog te werken toen ik plots vanuit mijn ooghoeken een slang op 50 cm van Ely zag voorbij kruipen. We sprongen beide in de lucht. Dit exemplaar hadden we nog niet gezien. Blijkbaar was deze niet giftig en leeft vooral in de bomen. Blijft toch griezelig, zelfs na 10 maanden ????

Na Litchfield stond Dundee Beach op het programma. We waren erg blij om nog eens strand en zee te zien, alhoewel het nog steeds niet veilig was om een plonsje te nemen. Ik werd in het midden van de nacht wakker van de enorme jeuk op mijn benen. Achteraf bleek ik gebeten te zijn door sandflies; een soort van muggen. Eens gebeten is dat niet door één exemplaar. Ze komen niet alleen als ze je steken en dat heb ik geweten. Ik had zo’n veertigtal beten op mijn benen. En het ergste van al was de enorme jeuk, welke honderd keer erger is dan muggenbeten!

Er was ondertussen wel wat interesse in onze auto, maar kregen voornamelijk (te) lage biedingen. De ochtend dat we op Dundee Beach vertrokken kregen we een berichtje. Een Israelisch koppel had interesse en wilde onze auto eens bekijken. We reden terug naar Darwin en onze auto kreeg nog een grondige schoonmaakbeurt. We lieten ook nog een service doen en alles bleek tip top in orde. Het koppel toonde veel interesse en we spraken de volgende ochtend nog eens af. Ze deden en bod en onze auto was verkocht. Alles ging plots erg snel. We genoten nog de laatste twee dagen op de camping.

Afscheid nemen was raar. Het voelde aan alsof we een tijdperk afsloten. Onze auto en tent was maanden aan een stuk onze thuis. We hopen alvast dat de nieuwe eigenaars er even veel plezier aan beven als wij. We genoten nog een laatste nacht van een echt bed op hotel.

X Inez en Ely

2 thoughts on “The top end; Darwin

  • Michel juni 15, 2019 at 4:21 pm Reply

    Huisje/tent verkocht maar er wacht een warme thuis. Ook blij dat er in de Schelde ni van die krokodillen zitten
    Padré

  • Sam december 4, 2020 at 7:15 am Reply

    Tof dat jullie krokodillen zagen! Tijdens mijn bezoek aan Cairns ging ik naar Daintry en probeerde daar crocs te spotten, maar helaas zag ik er maar eentje goed verstopt in het dichte struikgewas…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *