Whale Sharks

By Inez

We waren ontzettend blij dat we even konden uitblazen bij Steve & Sheila. Zoals altijd werden we heel hartelijk en gastvrij ontvangen. We bleven enkele dagen langer dan gepland, want we hadden het er alweer erg naar onze zin! We besloten nog eens een dagje naar het casino te gaan. Spijtig genoeg verloren we deze keer onze centjes (gelukkig niet al te veel). We aten een heerlijke lunch bij het Atrium bij Crown Plaza. Lekker gerechten, vis, oesters en drinken gingen vlotjes naar binnen. De andere dagen genoten we van lekker niets doen en hemels lang slapen. Ik had behoorlijk wat slaap in te halen, want ik was stikkapot.

We namen afscheid van Steve & Sheila en het werd eindelijk tijd om onze westkust trip verder te zetten. We hadden er zin in. Terug naar het warmere weer, want de winter is in aantocht. We maakten enkele tussenstops, want de hele rit, zo’n 1500km was net iets te ver. Monkey Mia lag niet helemaal op onze weg, maar we hadden het er de vorige keer zo naar onze zin gehad dat we besloten daar even uit te rusten. Het was er alvast behoorlijk minder warm dan twee maanden geleden. We hadden geluk en zagen veel dolfijnen van dichtbij in de zee! We verbleven er twee nachtjes en planden onze volgende stop; Coral Bay. Ik heb Ely serieus moeten overtuigen, maar gelukkig zag hij het ook zitten. We boekten een trip met de Whale Sharks! We reden alweer een heleboel kilometers en hadden even genoeg van de overprijsde camping. Vlak voor Coral Bay stopten we aan een gratis kampeerplek. Naast ons stond een Frans gezin. We raakten aan de praat en werden uitgenogdigd om ‘s avonds nog spelletje te spelen en een heerlijke Franse crêpe te eten. De volgende dag verbleven we rustig op onze camping in Coral Bay.

Uitgerust of niet, de wekker liep erg vroeg af. We pakten alles in en om 7u15 werden we verwacht aan de duikshop. We pasten onze wetsuit en kregen ons snorkelgerief. Een korte rit richting de steiger bracht ons naar de boot. Eens op de boot kregen we een korte briefing van de kapitein. Na een half uurtje varen kwamen we aan op onze eerste snorkelplek. Deze bevond zich nog in het inner reef. Het water was erg koud, maar dat hield ons niet tegen om erin te springen. We zagen ontzettend veel vissen en koraal. Het water was super helder! Ik zwom wat verder weg van de groep en kon voor het eerst een reef shark spotten. Hier zat ik al erg lang op te wachten. Ik volgde de reef shark eventjes, maar voelde me toch niet helemaal op men gemak ???? Snel zwom ik kei enthousiast terug naar Ely! Dat was al een schot in de roos. Terug op de boot kregen we een lekkere snack aangeboden en begon de echte tocht; varen op open zee en op zoek naar de Whale Sharks. Het spotter vliegtuig hing al in de lucht om de whale sharks sneller te kunnen lokaliseren. Het was bang afwachten. We kregen alvast de hele uitleg wat er ons te wachten stond als het zover was. Er zijn strikte regels opgelegd. Je wordt in twee groepen opgedeeld en je krijgt per boot een uur tijd om met de dieren te zwemmen. Na zo’n uur varen kregen we positief nieuws! Er was een whale shark gespot. Net op tijd want ik begon serieus misselijk te worden. We maakten ons klaar en werden in twee groepen verdeeld. Wij hadden geluk en zaten in groep 1. Meer kans dus om hem te zien. Het signaal ging af en we sprongen in het water. Snorkels op en hoofd onder water. Je weet op voorhand niet zo goed wat te verwachten, maar je wordt van je sokken geblazen van zodra je de whale shark ziet. Wat een immens groot dier! Ongelooflijk om naast hen te kunnen zwemmen. Alles gaat super snel en hectisch. Gelukkig hebben we genoeg tijd om meerdere keren in het water te gaan. Ely had het na twee keer wel gezien en had er genoeg van. Snel tevreden blijkbaar. Ik genoot van elk moment in het water. Magisch! We zaten zo ver in de oceaan dat we enkel zwart onder ons zagen in het water. Heel gek.

We kregen een heerlijke lunch aangeboden en vaarden naar de tweede snorkelspot. Deze bevond zich op de scheiding bij het inner en outer reef. Er was behoorlijk wat stroming, maar het water was erg helder. We zagen een turtle en konden alweer genieten van ontzettend veel vissen. We zagen een nooit geziene onderwaterwereld. Een heus landschap onder water met een muur van koraal dat de scheiding tussen inner en outer reef nog duidelijker maakte. De crew zwom ook mee en dook regelmatig naar beneden.
Iedereen begon moe te worden en de crew stelde voor om nog één keer te gaan snorkelen. Het werd al snel duidelijk dat niemand meer in het water wilde. Ik had enorm veel zin! Ely stak al snel zijn hand op om toch nog maar eens te gaan snorkelen. We sprongen nog met een klein groepje in het water. Hier zagen we een aantal reefsharks en alweer een schildpad. Op de terugweg kregen we nog een lekker vieruurtje aangeboden. De kapitein stopte nog tweemaal omdat hij tiger sharks en een loggerhead schildpad had gespot.

We hadden een waanzinnige dag en hebben genoten van élke minuut. Moe, maar voldaan kropen we snel onze tent in.

X Inez & Ely

2 thoughts on “Whale Sharks

  • Michel mei 29, 2019 at 2:16 pm Reply

    Eerlijk , ben een beetje jaloers maar toffe foto’s en fantastische ervaring
    Padré

  • Inge juni 1, 2019 at 10:10 pm Reply

    Geniet er nog maar van! Den tijd begint te korten!
    Dikke zoen Titi, Alizée en Inge ????????????

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *