Nusa Penida

By Ely

Na een rustige boottocht met mooi zicht over de beide eilanden kwamen we aan op Nusa Penida. Het grotere eiland van de drie. Inez had niet veel zin om weer overdreven prijzen te betalen aan een taxi. Er boden 2 scooters ons een goedkope prijs aan. Het was ongeveer 45 minuten rijden naar ons hotel. Ik was een beetje weigerachtig omdat ik nog nooit achterop een scooter gezeten had, zonder helm en beschermende kledij. Veel keus had ik niet. Inez zat al achterop bij haar chauffeur en vertrok. Daar sta je dan. Mijn rugzak stond al tussen de benen van mijn chauffeur. Met een bang hart sprong ik achterop. Uiteindelijk verliep alles vlot, kwamen we veilig aan en kon ik toch nog ‘deels’ genieten. Het hotel had een goed zwembad en een mooie propere kamer. Om het eiland in korte tijd te verkennen werd ons aangeraden een tour te boeken. Deze prijzen waren enorm duur, maar we konden ze nergens goedkoper krijgen. Hierover gingen we nog even nadenken. We namen een taxi naar Penida Colada, het enigste ietwat gezellig plekje om iets te eten en drinken. Het eiland is verre van ontwikkeld en alles begint nog maar net op gang te komen. Hier vind je bijna nergens een bank, geen echte taxi’s en cash meebrengen is aangeraden aangezien met de kaart betalen niet altijd werkt dankzij de slechte verbindingen. Onze taxi chauffeur liet ons weten dat hij ons het eiland kan rondbrengen. We onderhandelden en boekten een halve dag voor morgen. Hij zou ons de beste delen van het eiland laten zien. We waren benieuwd. Penida Colada was super gezellig. We aten en dronken iets. Heerlijk vers gemaakte cocktails maakte het af. Het uitzicht over de oceaan en de vulkaan op Bali was fantastisch. Een echte plek om tot rust te komen. Dat deden we dan ook en sloten de dag af met het boeken van een snorkeltrip met de Manta Rays. Dit stond al lang hoog op Inez haar verlanglijstje. In Australië was het er niet meer van gekomen. Alle afstanden liggen daar dan ook mijlenver van elkaar. We keken er erg naar uit!

De volgende dag kwam onze chauffeur ons oppikken en reden we over verschillende mooie wegen. De één al wat gemakkelijker te berijden dan de andere. Soms leek het op een rally rit en de andere keer konden we genieten van de verschillende uitzichten. We reden eerst hoog tussen het bergachtig landschap waar we een volledig zicht kregen op de vulkaan op Bali. Eén van de hoogtepunten van het eiland is Kelingking Beach. Hier staat een bekende rots die toegang geeft tot het strand via een stijle in de rots gehouwen trap. We namen enkele foto’s en besliste uiteindelijk niet naar beneden te gaan. Het uitzicht van bovenaf was al prachtig. Op de terugrit kregen we een betere indruk van het leven als local op het eiland. Veel mensen werkten aan hun huizen of als steenhouwer. Na de vele kilometers met de auto en te voet namen we een verfrissende duik in het zwembad en genoten we nog van de zon. Een drankje en avondeten werd een gewoonte bij Penida Colada. Met spijt in het hart boekten we onze vliegtickets naar huis. Het was een moeilijke en harde beslissing. Maar na alles te overwegen leek dit het beste besluit.

We waren er klaar voor. Na het niet te doen in Australië gingen we vandaag snorkelen met de Manta Rays. We werden opgehaald door twee scooters. Mijn favoriete vervoer 😂. Ik kreeg een duikbril op sterkte en we waren in het totaal met vier mensen. Wij en nog een Engels koppel van onze leeftijd. De dag kon niet meer stuk. We vetrokken met de boot en snorkelden op verschillende plekken. Het water was aangenaam en het koraal was fantastisch. Met mijn duikbril op sterkte zag ik helder en meer dan voordien. Schildpadden, grote vissen, Nemo en nog zoveel meer. Het was ongelooflijk. Bali had veel te bieden onderwater. Onderweg naar de laatste plek vaarden we via Kelingking Beach. Aangekomen in Manta Point kregen we al snel signalen van andere boten dat de Manta Rays aanwezig waren. We doken het water in, moesten even wennen aan de steken van de kwallen maar eens we de Manta Rays zagen konden we niet geloven hoe groot en hoe prachtig ze waren. Acht Manta Rays zwommen onder ons. Meermaals passeerden ze. We doken af en toe naar beneden om ze van dichterbij te bekijken. Fantastisch! We waren enorm onder de indruk. We wisten dat het grote dieren waren, maar zo groot… Het was fenomenaal! We klonken nog een cocktail (of meer dan één, want ze waren er zo lekker) bij Penida Colada!

Onderaan de pagina vind je filmpjes van het snorkelen.

De volgende dag checkten we uit en namen het bootje terug naar Nusa Lembongan. We vertoefden een laatste maal aan het zwembad bij Dayung en aten bij The Deck. We genoten extra van onze laatste avond op het eiland. Dayung Villas gaf ons de beste nachtrust voor we terug naar Bali gingen voor onze laatste dagen.

X Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

One thought on “Nusa Penida

  • Michel september 30, 2019 at 8:33 pm Reply

    Weet niet of dit jullie laatste verslag is van dit avontuur maar ben zeker dat jullie mooie dingen hebben gezien die andere waaronder ikzelf nooit zullen zien.
    Proficiat voor de durf om dit avontuur aan te vatten en mooi en veilig te eindigen.
    Veel mensen dromen van zoiets maar gemout het toch maar doen

    Padré

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *