Ubud

By Ely

Onze taxi bracht ons na een uur rijden van Canggu naar Ubud. Twintig minuten verder reden we door mooie rijstvelden, een totaal ander Bali. Mooi weer en ons gezellig hotel, The Peacock Inn, verwelkomde ons in Ubud. Onze kamer was top en een zwembad vlak aan je kamerdeur is altijd een pluspunt. Wanneer we rondwandelden in Ubud werd het al snel duidelijk dat dit een zeer artistieke stad is. Hier draait alles om kunst en dans. We konden het niet weerstaan om een lekkere croissant te gaan proeven in Monsieur Spoon. Hier maken ze al hun brood zelf en gebruiken ze echte Franse boter. Dat smaakte enorm. Bijna zoals thuis! We verkenden Ubud verder en stopten even aan Monkey Forest. We hadden genoeg apen gezien in Sri Lanka en liepen er maar rustig voorbij 😀 We bezochten de Saraswati tempel. Jammer genoeg was deze gesloten voor bezoekers omdat er een ceremonie aan de gang was. Een enorme drukte verraste ons. Na enkele straatjes in te draaien opzoek naar een iets rustigere plek vonden we de lokale marktjes tegen. Hier was het net iets aangenamer en gemakkelijker wandelen. Wanneer we de straat uitliepen kwamen we een autovrije straat tegen met veel winkels en restaurants. Het gezelligere deel van Ubud. We maakten een tussenstop in Kismet, aten en dronken iets kleins. ’s Avonds aten we in Puspa’s Warung. Een klein zaakje dat online hooggeprezen stond met de betere Nasi Goreng in Bali. We kregen een vreemde, maar originele menukaart gemaakt van kartonnen dozen. Ik at een Nasi Goreng en Inez at een vegetarische Nasi Campur. Super lekker en eerlijk geprijsd. Een aanrader! Onderweg naar ons hotel kwamen we een grote stoet tegen. Dansende vrouwen en mannen liepen het straat over. Het was speciaal om te zien maar een heuse meevaller dat we dit net nu konden meemaken.

De volgende ochtend werden we wakker met minst leuke natuurgeluiden. Regen! 🙁 Onze plannen om een ochtendwandeling te gaan maken vielen letterlijk in het water. Het bleef de hele voormiddag miezeren dus besloten we om onze volgende dagen te plannen. We boekten ons verblijf en een bootrit naar het eiland Nusa Lembongan. Wanneer het eindelijk stopte met regenen gingen we voor een tweede traktatie in Monsieur Spoon. Die lekkere croissant konden we niet weerstaan. We aten ook een lekkere Pain Au Chocolat en een Amandel Croissant. Zin in wat beweging starten we de Campuhan Ridge Walk. Een mooie aangename wandeling tussen het groen, enkele kleine tempels een veel kleine lokale huizen en restaurantjes. We kregen enkele kleine buien op ons dak, maar de afkoeling was welkom. ’s Middags aten we in Warung Biah Biah. Inez nam een lekkere soep en ik at een nasi goreng met kippensaté’s en de heerlijkste pindasaus. We dronken nog een lime juice en trokken naar onze kamer om even te bekomen van de wandeling. ’s Avonds aten we heerlijk vegan in Mudra Café. Ontspannen voldaan keken we Netflix en gingen op tijd slapen. We werden vroeg in de ochtend opgepikt voor onze trip richting Nusa Lembongan.

x Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

One thought on “Ubud

  • Michel juni 22, 2019 at 4:57 pm Reply

    Oei da ga zeer doen wanneer jullie terug thuis zijn???? Toffe verhalen.
    Padré

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *