Hikkaduwa

By Ely

We bedankten de twee neven voor een fantastisch verblijf en vertrokken naar Hikkaduwa, onze laatste stop aan de kust, voor we terug reisden naar Australië. Hier scheen eindelijk de zon wat langer dan vijf minuten en gingen we onmiddellijk naar het strand na het inchecken in ons hotel. Ons hotel lag op drie meter van de treinsporen, maar was voor de rest zeker in orde. Vriendelijke ontvangst, mooie en nieuwe kamers en niet al te ver van het strand. Het natuurreservaat aan het strand bood ons een perfecte plek om te snorkelen. We zagen een hoop vissen en best nog mooi koraal. We waren zeker niet alleen, maar onder het water genoten we wel van de rust. We deden beiden een kleurtje op door op het strand te relaxen. Na een douche in het hotel maakten we een strandwandeling en dronken we iets in de strandbar Mambo’s. Inez at graag nog eens een keer de Sri Lankaanse curry voor we terug naar ‘huis’ gingen. Ze genoot van een heerlijke curry in het restaurant Aroma. Na het avondeten maakten we nog een strandwandeling en kwamen we een plekje tegen waar veel schildpadden dicht aan het strand zaten. Deze schildpadden waren enorm. Het leek ons perfect om hier de volgende dag te komen snorkelen.

’s Nachts passeerden er regelmatig treinen waardoor onze nachtrust veel onderbroken werd. We beten door en keken vooral uit naar het snorkelen en wederom het prachtige weer. De zon scheen weer goed. We gingen snorkelen aan de schildpadden plek. We hadden geluk want er waren er een viertal. Het was fantastisch om deze beesten zo dichtbij je te hebben. Het snorkelen zelf was minder goed als op de andere plek. De visibiliteit onder water was zeer matig. Onze lunch aten we in Salty Swami’s. Een restaurant dat uitgebaat werd door twee Sri Lankanen die gestudeerd hadden in Australië. De Australische sfeer was er zeker te vinden. Het eten was super lekker! We genoten samen nog van een zonsondergang aan het strand en wandelenden terug naar ons hotel.

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *