Negombo

By Inez

We waren vroeg wakker om de laatste spullen in te pakken en nog even te ontbijten. We namen afscheid van Sheila. Steve bracht ons naar de luchthaven. We waren mooi op tijd, dus konden als eerste inchecken. We aten en dronken nog iets en belden nog even met het thuisfront om de tijd wat de doden. Onze eerste vlucht naar Kuala Lumpur verliep vlotjes. Ely was er niet meteen gerust in, vliegangst en vliegen met een low-cost maatschappij als Malindo is niet zo bevorderlijk voor de zenuwen. We kregen een lekkere maaltijd en voldoende water aangeboden. Meer hebben we niet nodig! Ely bestelde af en toe een pintje en was ook tevreden. We hadden een korte tussenstop in Kuala Lumpur. Net voldoende om uit te stappen, een kleine plaspauze te houden en terug langs de security te passeren. Mooie aansluiting voor onze vlucht van drie uur naar Colombo. Deze verliep met veel turbulentie en bijna de hele vlucht moesten we onze gordel aanhouden. Niet echt bevordelijk voor de pipi-momenten ???? Ely besloot om naar het toilet te gaan. Ze vroegen om te gaan zitten, maar het was te dringend. Ze vroegen om voorzichtig te zijn. Voor de rest verliep alles goed!

Steendood kwamen we aan in Colombo. We werden snel geholpen aan de douane en ook onze bagage kwam snel piepen. Beetje overdonderd door alle kraampjes op de luchthaven die allerlei elektronische toestellen verkochten (wasmachines, ijskasten en noem maar op) haalden we nog wat geld af en kochten we elk een simkaartje. Ondertussen werden we al zo’n vijf keer aangeklampt door een taxichauffeur. Ik kreeg het al op mijn heupen van dat aandringen dus regelden we snel een taxi tot Negombo. Rond 2u ‘s nachts kwamen we aan in onze kamer. Heel snel kropen we onder de wol. Ik kon niet meteen in slaap vallen door alle indrukken en het tijdverschil met Australië en viel pas rond 5u in slaap.

Niet zo goed en vooral veel te weinig geslapen werden we wakker rond 8u00 van veel lawaai op de gang. Nu het licht was zagen we hoeveel vocht onze kamer had. De vochtigheid is hier enorm, soms tot 80%. De airco in onze kamer werkte niet, dus moeten we ons tevreden stellen met de fan. We namen een verkwikkende douche en trokken het centrum in. We wandelden het strand af en kwamen een gezellige ontbijtbar tegen. Men vroeg om de schoenen uit te doen. We kregen een heleboel lekkers aangeboden waaronder ook een typische Sri Lankaanse pannenkoek. We waren allebei stikkapot van de vlucht dus maakten we er een rustige dag van. Na nog een extra drankje en een lekkere lunch vonden we het tijd om de stad toch nog wat te verkennen. We regelden een tuktuk en zagen enkele leuke plekken waaronder de vismarkt, een fort, de grachten en nog zoveel meer.

Het was best even wennen en aanpassen hier in Sri Lanka. De cultuur is totaal anders dan Australië, wat natuurlijk logisch is. Maar ik denk van alle landen in Azië dat dit land toch wel erg verschilt nog met bijvoorbeeld Thailand. Het is hier ook nog niet heel toeristisch, dus iedereen kijkt erg naar jou en ook de gewoontes verschillen heel erg. We merkten dat er hier ook nog veel armoede heerst. Ook de hygiëne is soms echt niet wat het moet zijn. Maar het is wel echt de moeite. Zo’n ongerepte mooie natuur zonder overbevolkte toeristen op elke plek. Een mooie break van Australië. De massa’s straathonden was ook even wennen. Er zouden zo’n drie miljoen straatdieren leven in Sri Lanka. Er rijden ontzettend veel tuktuks of ook wel driewielers genoemd. Verkeersregels lijken hier niet te bestaan en verkeerslichten kan je op één hand tellen. Bij elk inhaalmanoeuvre staat je hart even stil, maar ondanks alle chaos lijkt het systeem wel te werken. Ze rijden hier soms met vier op een tweebaansvak, maar je merkt wel hoe alles steeds mooi in elkaar vloeit. We genoten in de namiddag nog van een lekker drankje op het strand en ik kreeg onverwacht een telefoontje van mijn lieve collega’s. Heel leuk en dat deed me weer even beseffen dat ik iedereen ook wel heel erg mis (ondanks dat we het hier nog steeds dik naar onze zin hebben!). Na een lekkere avondmaaltijd kropen we moe maar voldaan na onze eerste dag in Sri Lanka in ons bed. Gelukkig vielen onze ogen snel toe na alle indrukken hier!

X Inez & Ely

2 thoughts on “Negombo

  • Hilde moekie januari 25, 2019 at 1:05 pm Reply

    Weer helemaal anders dan Australië! Mooie landschappen dat wel maar heel andere cultuur! Als jullie maar tevreden zijn! Wel mooie foto’s! Veel liefs moeke.

  • michel januari 25, 2019 at 1:16 pm Reply

    Zo ziet ge nog maar eens de enorme verschillen tussen ons België en bv daar. Heel mooi maar niks voor de padré.
    Mooie ervaring en mooie foto’s met gelukkige gezichten wat toch het belangrijkste is.

    Padré

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *