Polonnaruwa

By Ely

Na het uitchecken namen we de bus richting Dambulla. We stapten iets vroeger af om onze aansluiting te nemen richting Polonnaruwa. Jammer genoeg was de bus overvol en moesten we rechtstaan. Op de bus raakten we aan de praat met een koppel. Hij, een Belg, en zij, een Franse. Alvast interessant om even in het Vlaams enkele reistips te wisselen. Aangekomen in Polonnaruwa werden we weer vastgeklampt door enkele tuktuk chauffeurs. Het was echter maar 5 minuten wandelen naar onze overnachtingsplek. Een tuktuk chauffeur bood ons een goede deal aan om ons de volgende dag rond te leiden in de historische stad voor een spotprijs. We zeiden ja en hij zou ons de volgende ochtend komen oppikken. We vroegen een upgrade voor onze kamer. Eentje met airco! Het was een vrij nieuwe en grote kamer met uitzicht op de rijstvelden. We namen rust op onze kamer want we zijn toch steeds moe na een vermoeiende dag reizen. Het blijven lange reistijden voor korte stukjes in dit land. ’s Avonds namen we een tuktuk naar Jaga Foods. Deze plek stond op nummer één op TripAdvisor dus we namen alvast onze kans. De tuktuk stopte halverwege in het donker om bij te tanken. We waren eerst even argwanend maar het kwam goed. Jaga, onze gastheer en kok, was zeer vriendelijk. Hij vertelde ons over Sri Lankaans eten en bood een enorm buffet aan. Het was smullen! De beste Lime Juice kan je hier krijgen, vers uit de tuin. Als dessert aten we een pannenkoek met Buffel Curd en honing. We aten lekker. Namen een tuktuk terug naar huis. In bed speelden we nog een scrabble spelletje op onze telefoon. Netflix kijken ging nog niet want de laptop was nog steeds kapot.

Na goed slapen was het spijtig dat we een koude douche moesten nemen. Ook het ontbijt sloeg tegen. Het fruit was overrijp, de koffie was niet lekker en het brood was oud. Tijdens ons ontbijt liet één van de mannen van het hotel ons weten dat er vaak gasten in het zak werden gezet door een tuktuk chauffeur die goede deals beloofde. We vonden het allemaal een beetje raar en stuurden een SMS naar de chauffeur dat hij ons niet moest komen ophalen. Het is altijd moeilijk om te zien wie hier de waarheid spreekt, maar we hadden geen zin in problemen en politie. We huurden enkele fietsen aan ons hotel en vetrokken richting het archeologisch museum om tickets te kopen. We bezochten het museum en fietsten nadien richting de oude stad om de ruïnes te bekijken. Onze fietstocht bracht ons naar een volledige andere plek dan de stad van Polonnaruwa. Veel zagen veel groen, ruïnes van de oude stad, herten, schildpadden en een overvloed aan apen. Na onze fietstocht aten we een snelle hap in het Wishma restaurant. Hier downloadden we snel enkele films via de WiFi op de GSM zodat we toch iets konden bekijken ’s avonds. We fietsten langs de hoofdbaan zes kilometer terug naar ons hotel. We besloten, omdat er toch niets anders is om te eten hier, terug te keren naar Jaga Foods. De man zag ons graag terugkomen. We genoten van het lekkere eten, een leuk praatje en we werden nadien door hem persoonlijk teruggebracht naar ons hotel. Een zeer relaxte avond.

X Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

2 thoughts on “Polonnaruwa

  • Hilde moekie januari 28, 2019 at 3:55 pm Reply

    Top de aapjes zal ze zeker top vinden volgende week! Ik val in herhaling maar mooie foto ’s en tof verhaal weeral ????????.Weer leuke verhalen voor later. Liefs moeke xxxx

  • Michel januari 28, 2019 at 4:47 pm Reply

    Spijtig dat je altijd zo op je hoede moet zijn. Gelukkig dat er hier of daar toch ne sjarel rond loopt die ge iet of wat kunt vertrouwen.
    Maar blijven toffe verhalen
    Padré

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *