Transit Thailand

By Ely

Wat een opluchting; landen na een vlucht van 11 uur. De beentjes strekken kon zeker geen kwaad.
Bij het verlaten van de luchthaven waren we vooral blij dat onze trekrugzakken doorgestuurd werden naar onze volgende vlucht.
We haasten ons door de immigratie en ontvingen onze stempel om de luchthaven te verlaten.
Een snelle stop langs de rode zone om mijn insuline aan te geven verliep lachwekkend, maar zeer vlot.
Mijn eerste stap op Thaise grond was een feit.

Inez was hier vorig jaar al geweest en wist me veel te vertellen over de cultuur, verschillende buurten, het treinnetwerk en het eten.
We namen de Sky Train aan de luchthaven richting onze hostel wat gepaard ging met een overstap.
Dit was even uitzoeken maar verliep vlotter dan verwacht en een uurtje later kwamen we aan in Thong Lo.
Ik werd snel overdonderd door het drukke verkeer, de andere cultuur, de tropische temperaturen maar vooral door het overaanbod aan street food.
De verleiding was groot want alles zag er enorm lekker uit, maar we wisten beiden dat er binnen 14u nog een vlucht van 9u naar Sydney aankwam en die hadden we graag zonder buikpijn en diarree laten verlopen.

Na even links en rechts gewandeld te hebben op de hoofdbaan wist Inez exact nog waar Rain Forest Guesthouse gelegen was. Hier verbleef ze even vorig jaar.
Eens binnen vroegen we achter onze kamer die we toegewezen kregen aan 18 euro voor 1 nacht voor 2 personen inclusief ontbijt. Als dat niet goedkoop is?!
Omdat we niet tot de volgende ochtend bleven vroeg Inez of het mogelijk was om het ontbijt vandaag nog te krijgen.
Zoals alle Thaise werkende mensen kregen we even een norse blik toegeworpen, maar ook een ja en een half uur later kregen we ons Thais ontbijt; Toast met spiegelei.
Nadien kropen we in ons bed voor een ononderbroken slaap van 4 uur. Hier keken we enorm naar uit!
Een frisse douche kikkerde ons helemaal op, checkten uit en namen de Sky Train terug naar de luchthaven.
Onderweg snel even nee zeggen tegen de rijstgerechten, Pad Thai, gelakte eend en andere onbekende items.

Tijdens het boarden van onze volgende vlucht, waar we beiden tegenop zagen, werd het snel duidelijk dat Australië strenge regels had.
Rugzakken opnieuw controleren, drinken weggooien dat je kocht op de luchthaven en insuline controle waarbij we even apart werden gehouden.
Eens op het vliegtuig werd Inez zeer blij wanneer er naast ons niemand kwam zitten en er een plekje vrij was om ons neer te leggen.
Inez is een slechte slaper en heeft haar slaap nodig dus heb ik de volle 9u haar dan ook het privilege gegeven om de slaapplek te gebruiken. Bij het landen kreeg ik dan wel te horen dat ik er moe uit zag … ‘Nee? Echt?’ 😀

Het was een korte stop in Thailand maar ik kom 100% terug. Vooral voor het eten!
Sydney here we come!

X Ely en Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

One thought on “Transit Thailand

  • Greet augustus 22, 2018 at 9:36 pm Reply

    Tof ????????

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *