Canggu

By Ely

Met onze koffers gepakt reden we naar de luchthaven. Al een geluk was dit nog niet om naar huis te vliegen maar richting Bali. Vanuit Darwin is dit niet ver vliegen dus namen we dit er even snel bij. Drie u later kwamen we aan in Bali. Lekker warme tropische temperaturen verraste ons. Onze taxi stond ons op te wachten met een papiertje met onze namen op. We reden een uurtje richting Canggu. De iets rustigere maar toch hippe stad. Deze stad biedt veel hotels en restaurantjes aan dicht bij de Indische Oceaan. We verbleven in Eco Beach Bed & Breakfast. Een gezellig verblijf met zwembad, een aangename kamer, goed bed en buitendouche. We verbleven hier twee dagen. Het was al laat bij aankomst en kropen direct ons bed in.

Het ontbijt was uitgebreid, simpel maar zeer lekker. Dit kreeg je opgediend bovenop het dak van het hotel, wat ze mooi omgevormd hadden met leuke zitplaatsen en een tuintje. We trokken naar buiten en verkende Canggu. We aten een vegetarische lunch in Peloton Supershop. We bezochten de bekende Finns Beach Club maar besloten niet binnen te gaan. 25 dollar toegang was het ons niet waard. Een strandwandeling van vier kilometer deed ons deugd en we genoten van een drankje in La Brisa. Even uitblazen in de zitzakken op het strand en genieten van de zonsondergang deed deugd. ’s Avonds aten we in Moana. Dit visrestaurant staat bekend in Bali. Inez genoot van een tonijnsteak en ik verorberde een heerlijke tonijn tataki. Heerlijke rode (natuurlijk Australische) wijn ging er vlot in. We reserveerden alvast twee stoelen voor morgenavond. Onderweg naar huis deden we een korte stop in Luigi’s Hot Pizza. Niet voor pizza maar voor de muziek en feeststemming. Met buikpijn van onze avondmaal namen we toch nog een drankje en genoten we onbeweeglijk op onze stoel van de muziek. Na enkele minuten kwamen ze met de flessen limoncello rond die ze vrijgevig in onze mond kapten. Voor we het wisten hadden we vier gratis shotjes binnen. Voldaan wandelden we naar ons hotel en kropen we ons bed in.

We genoten opnieuw van een heerlijk ontbijt en checkten uit. Er beetje verderop in dezelfde straat dumpten we onze rugzakken bij Ecosfera, ons volgend verblijf. Via het boek ‘Lonely Planet’ kregen we de aanbeveling om te gaan in ‘Crate Café’. Deze plek is zeer hip in Canggu en zit vaak overvol. We vonden een plekje en aten een veganistische salade boordevol groenten. Deze plek is zeker een aanrader. Opgeladen stapten we naar EcoSfera en spendeerden we onze namiddag aan het zwembad. ’s Avonds aten we opnieuw bij Moana. Inez at een tonijn burger en ik genoot opnieuw van tuna tataki. We keken samen nog een film in bed en sliepen snel.

Canggu was een eerste leuke bestemming in Bali. Veel drink en eet gelegenheden. De perfecte plek voor de vakantieganger. Voor ons iets te toeristisch maar we genoten er van om na Australië iets meer leven te zien.

x Ely & Inez

Ely

Ik ben ervan overtuigd dat je moet doen wat je graag doet en gaan voor wat je wil in het leven. Ik ga door het leven met een no-nonsens mentaliteit een passie voor reizen, bloggen en de digitale wereld. In 2018 ben in de reis van mijn leven aangegaan samen met mijn vriendin, sindsdien wil ik verder de wereld rondreizen en ontdekken.

2 thoughts on “Canggu

  • Moekie juni 20, 2019 at 7:28 pm Reply

    Ha tof weer een toffe plek en lekkere dingen om te eten .Blij dat jullie zo genieten van Bali! Weer top herinneringen! Liefs .????

  • Michel juni 22, 2019 at 12:55 pm Reply

    Laatste stop voor huiswaarts te keren maar lijkt mij zeker de moeite waard. Mooie herinneringen
    Liefs
    Vader

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *